Sophie la Girafe - Baby SOS cream + Hair&Body Wash



Our skin provides a very important – protective function to the body. Being exposed every day to many different stirs and negative impacts, even worse sometimes due to our own aberrancies. Despite its power to protect us, it is very sensitive and vulnerable, that’s why it should be treated properly.
When to start if not in the early age? The skin of our small ones is even more sensitive, being actually 5 times thinner than in the adult’s age. Good base in terms of a quality treatment is certainly the best start to develop it well in the later age.
Manufacturers of the SOPHIE LA GIRAFE cosmetics know this well and they aim to offer their clients the best option in terms of quality of the products and strict criteria of products’ composition – as documented by the ECOCERT certificate awarded to the company. Please see more info about the brand HERE


In order to test is ourselves, we selected the SOS cream and Hair & Body Wash


Pokožka má jednu z najdôležitejších funkcií a tou je chrániť nás. Každý deň je vystavovaná mnohým podnetom a nepriaznivým vplyvom, mnohokrát jej dávame zabrať ešte aj navyše našimi prehreškami.
Napriek jej sile nás chrániť je veľmi citlivá a ľahko zraniteľná a práve preto by sme sa o ňu mali patrične starať a dbať nato aby nám slúžila plnohodnotne čo najdlhšie.

Kedy začať ak nie už od ranného veku. Malé detičky majú pokožku ešte citlivejšiu v porovnaní s nami dospelými, dokonca až 5x tenšiu. Dobrý základ v podobe kvalitnej starostlivosti je zaručene tým najlepším začiatkom pre jej zdokonalenie v neskoršom období.

Výrobcovia kozmetiky SOPHIE LA GIRAFE toto veľmi dobre vedia a snažia sa svojou kvalitou výrobkov a prísnymi kritériami na zloženie produktov ponúknuť Vám užívateľom a zákazníkom len to najlepšie. O čom svedčí aj certifikát s označením ECOCERT. Viac informácií si o značke môžete prečítať TU.

My sme si na testovanie z ponuky produktov vybrali SOS krém a Hair & Body Wash (šampón a sprchový gél v jednom).

Hair & Body Wash
Let me start with the shampoo &shower wash.
Sofia's hair has been longer for some time (yearsJ) so I wanted to try something of a good quality to nourish and protect her blondie tresses.
Still in the childhood, her hair is stressed with constant combing, braiding, and sometimes twitching by her brotherJ. I had noticed that tips of the hair tended to break, hair was often dry after washing and combing was getting more and more difficult.
So, this was the initial setting before our trial with Sophie La Girafe shampoo.
Its composition looks attractive for the first sight – white tea, lavender water, oaten milk and cotton. All the brand's products including this shampoo are suitable also for kids with allergic inclinations or with high-sensitive skin reactions.
Consistency is quite sound, color transparent with a gentle tint of vanilla shade. The scent really evoked a “clean and soft” feeling and frankly speaking such a feel I got only with my face-cream serum so far... Really good…
When I sniff the washed hands it’s like the scent of a small baby, milky-wonderful one…
Skin is really soft after washing, hair is easy to comb. I could not resist and even tried the shampoo &shower myself and am really glad there is also an adult’s version.

So, my conclusion is truly a positive one and I am convinced that Sophie La Girafe has made it to our “portfolio” for a long time.

Hair & Body Wash
Ako prvý si Vám dovolím predstaviť šampón a sprchový gél v jednom.
Sofinka už má dlhé vlásky nejaký ten rôčik a tak som chcela vyskúšať niečo kvalitnejšie čo by ich vyživovalo a chránilo. Vlasy sú korunou každej ženy a starostlivosti o nich nikdy nie je dosť. Tým, že je ešte len v detskom veku jej vlásky sú namáhané neustálym česaním, zapletaním, niekedy šklbaním od brata :) Všimla som si, že končeky sa jej začínajú lámať, po umytí ich má suché a rozčesávanie bolo čoraz problematickejšie.
Práve šampón od Sophie La Girafe sa mi zdal ako tá správna voľba.
Zloženie je už na pohľad veľmi lákavé a dokonalú starostlivosť o vlásky a pokožku Vám zaručuje biely čaj, levanduľová voda, ovsené mlieko a bavlna. Všetky výrobky vrátane spomínaného šampónika sú vhodné aj pre detičky náchylné na rôzne alergie a precitlivené reakcie.
Konzistencia je tuhšia, farba je priehľadná s jemným nádychom vanilkovej farby. Vôňa je neuveriteľne čistá a jemná takýto dojem na mne nechala len vôňa môjho pleťového séra a to som naozaj veľký "krémikár". Keď si privoniam k umytým rukám so zavretými očami mám pocit akoby som cítila bábätko, oni tak krásne voňajú mliečkom.
Po umytí je skutočne pokožka jemná, vlásky sa krásne rozčesávajú a máte pocit akoby ste mali jemný filter ochrany na sebe.
Sama som ho zo zvedavosti vyskúšala aj na vlasy aj na telo, nakoľko táto kozmetika je vhodná aj pre dospelých a majú svoju radu aj pre tehuľky.
Môj záver je veľmi pozitívny a som presvedčená, že si tento produkt u nás našiel miesto na dlhé obdobie.


Baby SOS Cream
My second „trump-card” of the Sophie La Girafe products is the SOS cream.
We are lucky not having any serious eczematous skin problem with any of our kids. Yet our little boy tends to get so called “chill-allergy” during the winter. As soon as the temperature drops or with a cold wind, he immediately gets these small red dots over his cheeks and if not treated skin dries out in the affected areas.
We took the chance with SOS cream and tested it for 3 weeks so that results could be visible and have a good base to make this review. Let me now start with it:
Composition of the cream looks promising:

  •     White tea strengthens the skin and thanks to strong antioxidant effects gives the skin a high level of protection.
  •     Karanja oil offers a natural UV protection.
  •     Macadam was and shea butter create a protective, yet permeable coating on the skin.
  •     Titanium Dioxide forms a similarly protective and calmative film on the skin.
  •     Aloe Vera and lavender water smooth down the skin.
  •     And garden thyme and tea tree extracts provide strong antiseptic effect.




Baby SOS Cream
Mojím druhým tromfom z produktov kozmetiky Sophie La Girafe je SOS krém.
Dovolím si tvrdiť, že tromfom lebo on skutočne je.
Mali sme to šťastie, že ani jedno z detí nemá nijaký závažný ekzematický problém s pokožkou.
Jedine Adamko máva cez zimu takzvanú alergiu na chlad. Pri poklesnutí teplôt a chladnejšom vetre sa mu okamžite na lícach vyhadzujú červené bodky obdobné malým vyrážtičkám, celé líčka mu sčervenajú a pri neošetrení mu postihnuté miesta začnú schnúť. Ja mám v zime a po umývaní riadu podobný problém ale na rukách. Okamžite ich mám suché , červené a medzi prstami na tenkej kožičke mi zvyknú praskať až do krvi kde mi už len obyčajné krémy nepomôžu.
Dala som šancu SOS krému a testovala som ho 3 týždne aby výsledky boli viditeľné a aby som Vám tu nepísala recenziu len tak z brucha.
Zloženie krému sľubuje veľa.

  • Biely čaj posilňuje pokožku a vďaka silným antioxidačným účinkom jej vysokú ochranu.
  • Olej Karanja ponúka prirodzenú UV ochranu.
  • Makadamiový vosk a maslo shea vytvárajú ochrannú, avšak priepustnú vrstvu na pokožke.
  • Titanium Dioxide vytvára ochranný a upokojujúci, avšak priedušný film na pokožke.
  • Skvalén posilňuje ochranu pleti.
  • Aloe Vera a levanduľová voda upokojujú pokožku.
  • Extrakt z tymianu a čajovníka má silné antiseptické účinky, vďaka ktorým pôsobí protizápalovo a zmierňuje zápaly.

Cream consistency is rich, really a small portion is enough… I did not do so trying it for the 1st time and Adam was whiteJ
Takes some time to spread the cream over properly, but the result is worth it.
Even after the 1st few applications, my hands look better and after applying the cream for 3 weeks, my little boy does not get his “winter skin” cheeks.


So, in order to test the SOS cream in some real winter conditions, we tried finally tried it in High Tatras, where the snow was already (unlike in our place…). This test lead to a grade-A rating, specifically considering the serious rolling in the snow and snowball battleJ we had.

Konzistencia krému je hutná stačí naozaj málo, ja som to na začiatku trochu neodhadla a Adam bol biely :)
Krém sa rozotiera dlhšie, po nanesení máte pocit jemného krytia, ktoré po chvíli zmizne. Výsledok však stojí zato. Už po prvých použitiach moje ruky vyzerali lepšie a mala som pocit akoby sa scvrkli od napnutia. Adamko po troch týždňoch používania už nemáva červené vyrážky ani suché miesta, líčka červené sú ale od zimy tak ako mávame aj my. Aby som krému dala zabrať na maximum zobrala som ho spolu s nami na výlet do Tatier, kde už je snehová nádielka a nízke teploty vo veľkom štýle. Výsledok ma naozaj veľmi milo prekvapil a zniesol dokonca aj sneh na tvári pri náruživom váľaní sa v snehu a guľovaní.



Our opinion about Sophie La Girafe products is thus really positive, not only mine but also of our little users. Our kids like the scent of it, what is quite a success in case of Sofia as she is a bit too “scent-sensitive” (meaning nearly everything “smells bad” for her).


So, if you would like to try out products of this brand – you can find some useful info right here, and in case it was a difficult choice for the 1st trial, I would recommend to try the starting set in the mini-pack.

Naše pocity z týchto výrobkov sú veľmi pozitívne a nielen z mojej strany ale aj zo strany malých užívateľov.
Deťom produkty voňajú, čo je u Sofii úspech, pretože je dosť precitlivelá na vône (čiže jej nevonia skoro nič).
Pokiaľ máte aj vy chuť vyskúšať výrobky od tejto značky produkty a sortiment nájdete na stránke priamo TU , ak sa neviete rozhodnúť pre konkrétny výrobok odporučila by som Vám vyskúšať štartovaciu sadu v mini-balení.
V aktuálnom predvianočnom období na Vás myslia aj v mojejSofii a sú pre Vás pripravené akciové Vianočné sety, tak ak ešte nemáte vybratý darček pre blízkych alebo si chcete aj vy otestovať niektoré výrobky môžete tak urobiť práve teraz.




viac na mojasofia.sk

Zuzana

No comments:

Post a Comment