IKEA - Little designer


Tento november boli tri dni venované niečomu výnimočnému. Uskutočnil sa druhý ročník organizovaný veľkoobchodným reťazcom IKEA v spolupráci s UNICEFOM za účeľom dobrej veci.
Priložiť ruku k dielu ste mohli práve vy resp. Vaši malý dizajnéri vo veku od 1-12 rokov.
Od 5.- 7.11.2015 sa v priestoroch obchodného domu IKEA v Bratislave zišli všetci tí, ktorý mali chuť preniesť svoje nápady na papier. Možno to bude práve ich návrh podľa ktorého sa vyhotoví hračka a takto o rok, v predvianočnom období bude čakať v obchodoch na svojich nových majiteľov.

Sofia má veľmi blízky vzťah ku kresleniu už od malička. Od kedy prvýkrát vzala ceruzku do ruky kreslí takmer stále a všade so všetkým čím sa dá.
Ja by som ju v budúcnosti najradšej videla majestátne sa vznášať na tanečnom parkete, ona sa však vidí zamazaná od hlavy až po päty so štetcom v ruke.
Ten podnet ktorý ma naštartoval zúčastniť sa tejto akcie prišiel práve od nej.
Bol deň ako každý iní a ona za mnou docupkala s papierom v ruke a nadšením v očkách. Prišla ukázať čo vytvorila aby počula tie slová, ktoré sme aj my chceli počuť od svojich rodičov. Slová, ktoré nás posúvali ďalej, dávali nám nádej a vieru v samých seba.
Hupky Alexander Dupky alias Vajce, ktoré ste mohli zhliadnuť v rozprávke Kocúr v čižmách a zázračné fazule od DREAM WORKS. Keď som ho zbadala prišiel ten nápad, že to musí ešte raz nakresliť a ten nápad sme aj v sobotu 7.11. zrealizovali.




Z minulého ročníka nás najviac oslovili "oko", netopier a niečo čo vyzerá ako tyranosaurus ,ktorých sme si spolu s príbehom o nich v knižke odniesli domov.
Každým z týchto výrobkov sme prispeli na UNICEF a urobiť tak môžete aj vy, koniec koncov Vianoce sa blížia a spojíte príjemné s užitočným. V IKEI ich nájdete skoro všade a vybrať si môžete z viacerých "kamarátov".


Zuzana

No comments:

Post a Comment