Coat for every little lady


Our first story of the year 2016 will be about a ZARA coat of the AW - 2015 collection. As I already mentioned and will do so again a couple of times more -  I simply love coats.
This year´s favorite of the boy´s collection was already introduced, but just to remind a bit - please see the link HERE.

Titulom prvý príspevok v roku 2016 sa bude pýšiť kabát značky ZARA z kolekcie AW-2015.
Ako som už niekoľkokrát spomínala a určite to ešte budem niekoľkokrát prízvukovať, kabáty sú moja veľká srdcovka.
Tohtoročného favorita z chlapčenskej kolekcie som už predstavila ale pre pripomenutie si ho môžete pozrieť priamo TU


For the first time in the history of Sofia´s coats, I went for a pink color - light-pink with a smoke tint to be axact. A bit of a challange to me... Till now, it´s been always a "black classic" or shades of brown, beige or gray - colors that you spoil nothing with.
However, life is change, so let´s try something a bit different.

Prvý krát v histórii Sofinkinho "kabátikovania" som siahla po farbe ružovej - konkrétnejšie bledoružovej s dymovým nádychom.
Bola to pre mňa taká menšia výzva. Doposiaľ som vždy stavila na čiernu klasiku alebo odtiene hnedej, krémovej či šedej s ktorými nemáte čo pokaziť.
Ako sa ale vraví, život je zmena a na oživenie občas treba skúsiť aj niečo z iného súdka.

The minimalistic design of this coat "addressed" me instantly. The only its feature I didn´t quite like was the price...
The material is really likeable.
Surface fabric is a bit softer - not the usual coat style one. Coat lining is filled with extra layer, thus the coat warms you up although doesn´t look to be like that at the first sight.
The hood lined with fur - fabric is detechable, so you can eventually change it for another collar or eventually a large scarf.
Due to its lighter shade, this coat simply "asks for" some contrast dark colors. The popular colors of last year´s or this year´s season - petrol blue, wine- color, or the classic one black and dark blue - will be simply perfect in a lot of combinations.
Likely, you wont´t get this piece into your collection since it was sold out quite fast after being introduced.
However, I assume something similar will be added as well or perhaps already is.

Kabátik ma pre jeho minimalistické prevedenie oslovil takmer okamžite. Jediné, čo ma odrádzalo bola cena.
Materiál je na dotyk príjemný. Povrchová látka nie je typická kabátová, ale je z jemnejšieho materiálu vďaka čomu sa vyhneme "žmolkám".
Podšívka je vyplnená medzivrstvou vďaka čomu kabátik zahreje aj napriek tomu, že tak nepôsobí.
Kapucňa lemovaná umelou kožušinkou vyzerá veľmi elegantne vďaka čomu robí z inak celkom jednoduchého kabátika, nezameniteľný kúsok. Kožušinka je navyše odnímateľná tak pre zmenu ho môžete doplniť aj o iný kožušinový "colar", poprípade veľký šál.
Vzhľadom na svetlý odtieň si kabátik priam pýta kontrastné tmavé farby.
Minuloročné a tohtoročné populárne farby ako petrolejová, bordová (vínová) a klasiky čierna a tmavomodrá budú priam ako stvorené na mnohé kombinácie.
Tento kúsok už s najväčšou pravdepodobnosťou "nevychytáte", pretože sa minul veľmi rýchlo po uvedení. Predpokladám ale, že niečo podobné na scéne je alebo ešte bude.




Sofinkin outfit
Kabát / Coat - ZARA Girl AW2015
Kožená kabelka / Leather bag- ZARA Girl AW2015
Skinny ripped jeans - Zara Girl SS 2015
Členkové podšité čižmičky /Ankle boots - Zara Girl AW2015
Baretka / Hat- NEXT

Zuzana

No comments:

Post a Comment